Fawaka!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Joni
21 April 2009 | Suriname, Paramaribo
Fawaka???
Ja ook ik leer hier wat in Suriname.
Even snel een woordenlijst:
Fawaka? - hoe is het?
Ai go of a boeng - goed
Fav u? - Met jou?
Brik - Ritsen in het verkeer
Mi gudu - Mijn schat
Bakra - Blanke (zo noemen we de andere stagiaires :P)
Ik ben ervan overtuigd dat ik over een tijdje nog veel meer weet! Wat me al is opgevallen is dat de mannen hier een stuk vriendelijker zijn dan de vrouwen. Nja de mannen fluiten je na en doen voor een andere reden een stuk vriendelijker, de vrouwen testen je eerst even uit. Tot nu toe zijn de vrouwen die ik heb leren kennen hier best wel vriendelijk, maar van andere stagiaires heb ik gehoord dat ze de eerste tijd genegeerd worden door de vrouwelijke collega’s. Gezellig!
Ondertussen ben ik ook al in het uitgaansleven gedoken van Paramaribo. Wat mij hier opvalt is dat de mannen alles proberen te pakken wat ze pakken kunnen (hoe kan het ook anders) en de meeste Nederlandse stagiaires vinden dat nog leuk ook. Ze laten het zich allemaal gebeuren. Wanneer dan een kerel met een scharreltje staat te dansen dan zie je hem al zoekend kijken voor een volgend slachtoffer.
Ondanks dat is het wel heel gezellig en de muziek die hier gedraaid wordt is helemaal mijn smaak, alleen lopen ze hier zwaar achter. Voor diegene die me echt kennen, ik heb dus altijd het nieuwste van het nieuwste in me autootje! Dus dat is hier wel afkicken.
Echt downloaden gaat nog niet echt, omdat er constant mensen op internet zitten tot soms wel 3 uur ’s nachts!! Ja we hebben hier ook de ‘computernerds’ zitten!! Gelukkig gaan er straks 4 naar huis, want het is hier echt een puinzooi!
De mannen hier zijn vies! De afwas laten ze staan en zodra er geen borden of glazen zijn, pikken ze die van mij. Vuilniszakken worden niet dichtgemaakt, maar gewoon doorgestapeld totdat de deksel niet meer dichtgaat en dan maar afwachten totdat een van de vrouwen het doen. De tafels zijn altijd smerig en er lopen overal mieren rond, omdat niks opgeruimd wordt.
Ik heb hier uit goede bedoelingen eens de hele afwas gedaan, maar in plaats van een simpel ‘dankjewel’ wordt er gevraagd of je het ook hebt afgespoeld ‘want anders smaakt alles naar zeep’! Ik ben natuurlijk dus een aantal keren flink boos geworden en ik denk dat ze me nu niet meer zo leuk vinden haha!
Aan het eind van het weekend ga ik nog een trip maken en dat betekend ook 2 nachten in het binnenland slapen. Ik ben dus helemaal geen avonturier en al helemaal niet actief dus dat wordt nog lachen. Ik hou jullie op de hoogte!!
Veel liefs en een brasa en een bosi uit Paramaribo!!
Ja ook ik leer hier wat in Suriname.
Even snel een woordenlijst:
Fawaka? - hoe is het?
Ai go of a boeng - goed
Fav u? - Met jou?
Brik - Ritsen in het verkeer
Mi gudu - Mijn schat
Bakra - Blanke (zo noemen we de andere stagiaires :P)
Veel liefs en een brasa en een bosi uit Paramaribo!!
20 April 2009 - 23:50
Zielige Thuisblijver:
Hey aap hoe bevalt het werk nu? goed dat je gelijk hebt laten weten wie je bent..nu vergeten ze je ook niet zo snel!!!heerlijk van die nette mannen in huis hahaha.Hier gaat het ook goed.Kim is nu uit huis dus het feest kan beginnen. al is het wel nog een beetje kaal nu,maar daar word aan gewerkt ga binnenkort aan jou logeer kamer beginnen....
veel plezier x Neef Deef -
22 April 2009 - 13:47
Lin:
hey lieverd
hoe gaat het met werken.. hier gaat alles goed en met je auto ook.. Soumaya vindt het helemaal geweldig. nou meid we spreken mekaar snel weer veel plezier nog dikke xxxx -
23 April 2009 - 09:50
Lana:
heerlijk hoe je het verteld allemaal!!!
leest lekker weg!!!
hahaha
als het maar schoon is als wij komen vind ik alles goed!!!!!!!!!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
25 April 2009 - 13:04
Marian:
he joon, leuk die mannen in huis he? ken t wel een beetje hahahaha maar zonder ze is ook niks toch?? nou hoor t wel hoe t was in t binnenland daar hier een dikke kus van paps en mams -
27 April 2009 - 08:57
Joanna:
schat ik heb het idee dat mijn smsje niet aankomen, ik zal je straks eens proberen te bellen...
Heel veel liefs
Joanna -
30 April 2009 - 15:09
Siem:
He Joni, k kan eerder vakantieganger zegge ipv harde werker he, na bijne 3 weke es na stage gaan =P.. t lijkt me egt heeeerlijk daar dus ik zou zegge geniet dr van.. xx